Europese Waarden - Een Rijk Europa
Het verhaal van de foto
“Eerlijk gezegd, deze komt uit hetzelfde vakantiealbum als de vorige. Els (Ampe, nvdr) was bij ons en Frank zag deze foto en zei dat is het: veiligheid. Ik heb vanaf het begin drie grote punten in mijn programma: Veiligheid, Welvaart en Waarden. Veiligheid betekent voor mij een Europese defensie die zijn mannetje kan staan binnen de Nato. Maar ook binnen onze grenzen moet Europa zijn burgers beter beschermen. Er zijn teveel plaatsen waar vrouwen niet meer zorgeloos over straat kunnen wandelen. De oorzaken daarvan moeten aangepakt worden. Kijk, een opstelletje schrijven na een verkrachting, dat geeft toch een totaal verkeerd signaal. Kijk ik grimmig? Dit maakt me inderdaad niet gelukkig. Dat mag gerust zo blijken.
We moeten ons toch ook eens durven afvragen of we opvang willen bieden aan mensen die hier criminele feiten plegen. Voor mij is dat absoluut een no-no in elk geval. Zoals Voor U duidelijk stelt: Immigratie op onze (voor)waarden. Wie onze waarden deelt en iets bijbrengt aan de maatschappij is welkom. Maar als je onze gastvrijheid misbruikt, moeten we je echt geen vijf kansen geven.”
“Mensen proberen mij constant in een hoekje te duwen. Het verwijt dat ik extreem rechts zou zijn is al een paar keer gevallen, en ook een paar andere onfraaie dingen. Dat kan je toch niet serieus nemen? Ik ben ervoor dat mensen zichzelf kunnen zijn en veilig over straat kunnen lopen. Een meisje in een korte rok vraagt niet om verkracht te worden, net zo min als een homokoppel vraagt om in elkaar geslagen te worden. Bovendien heeft extreem rechts evengoed een probleem met korte rokjes en homokoppels als religieuze extremisten. Feit is, er zijn momenteel plaatsen waar beide niet meer veilig over straat kunnen, en dat is onaanvaardbaar in het Europa waar ik voor sta. Het maakt mij trouwens helemaal niet uit wie de daders zijn. Geweld is onaanvaardbaar, punt uit. Iedereen moet veilig over straat kunnen lopen. En dat gaat niet over woke-overgevoeligheid - ook je mening zeggen over een ander is een recht, ook al is die soms kwetsend. Maar fysiek geweld, bedreiging, laat staan aanranding of erger, dát moeten we keihard aanpakken. Wie dat extreemrechts wil noemen, die volg ik absoluut niet. Ik noem dat niets minder dan een grondrecht.”